Pepernoten, pepernoten en nog eens pepernoten. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Onze Spaanse bakkers zijn ieder jaar weer bezig met het bakken van miljoenen pepernoten, en ja ik heb het over de echte! Die Spaanse bakkers met hun Spaanse recepten, dat kun je pas de echte echte noemen! Die Nederlandse recepten lijken nergens op. De sint ziet het al tijden aan, maar vindt het nu echt niet meer gaan.

 

Psst, de volgende tekst bevat gevoelige informatie (grootmoeders recept). Niet verder vertellen hè!

 

Ingrediënten

  • 125 gram tarwebloem
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram honing
  • 75 gram (appel)stroop
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • snufje zout

 

Neem van elk dik gedrukt ingrediënt de vierde letter.

Neem vervolgens de letterwaarde van elke letter en tel alle letterwaarden bij elkaar op tot 1 cijfer.

Dit is X2. (controle: als je alles bij elkaar optelt is het laatste cijfer een 5)

 

Gegeven is de functie f(x)= x^2-3x+2.

Bereken de oppervlakte tussen de x-as en de grafiek van f(x) op interval [0,3].

Vermenigvuldig het antwoord met X2. Dit is N.